ВАЖЛИВО!

ІНФОГРАФІКА

Дорожня карта для людей, переміщених в межах країни (доповнена по всій Україні)

ДОВІДНИК
демобілізованого учасника антитерористичної операції

 

ПАМ'ЯТКИ ДСНС

 

 

 
Новини
26.11.2019

«ОТРИМАЙТЕ ЕЛЕКТРОННЕ
ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕНЯ – ВІДЧУЙТЕ ПЕРЕВАГИ»

  Усі категорії пенсіонерів, які одержують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, мають можливість безкоштовно оформити електронне пенсійне посвідчення, у вигляді звичайної пластикової банківської картки. 
Електронне пенсійне посвідчення – це сучасний технологічний багатофункціональний інструмент. З одного боку – це документ, який підтверджує статус пенсіонера і дає право на одержання пенсії. А з другого – це повноцінна платіжна картка «Ощадбанку».
Користуватися карткою досить зручно – вона невелика, зручно поміщається в гаманець і, на відміну від традиційних посвідчень, не витирається.
За його допомогою можна не лише отримати пенсію, а й, наприклад, просто і швидко сплатити за комунальні послуги через Інтернет, розрахуватись за покупку в магазині та мати доступ до безлічі інших онлайн-послуг. І, безумовно, пенсійне посвідчення нового зразка надає право власникові користуватися всіма пільгами, які належать йому, як пенсіонерові (електронне пенсійне посвідчення можна пред’являти для користування пільгами на проїзд в громадському транспорті).
Крім того, це надійний ключ для повноцінного користування всіма державними електронними сервісами. Електронне пенсійне посвідчення містить електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично дистанційно підтверджує особу та може подавати заяви та запити до органів Пенсійного фонду України, не відвідуючи їх особисто, а виключно через мережу Інтернет.
Щоб отримати модернізований пенсійний документ, потрібно звернутись до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку та подати заяву на виготовлення посвідчення, долучивши такі документи: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та фотокартку розміром 30*25.
Заява формується автоматично із даних, наявних у базі Пенсійного фонду. Пенсіонеру необхідно її лише підписати.
Виготовляє електронне  пенсійне посвідчення Державний ощадний банк України. Виготовляється посвідчення протягом 30 днів і видається, разом з інструкцією користувача електронного пенсійного посвідчення, безкоштовно в обраному відділенні банку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку