ВАЖЛИВО!

ІНФОГРАФІКА

Дорожня карта для людей, переміщених в межах країни (доповнена по всій Україні)

ДОВІДНИК
демобілізованого учасника антитерористичної операції

 

ПАМ'ЯТКИ ДСНС

 

 

 
Новини
26.11.2019

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У СМАРТФОНІ

Пенсійний фонд України з вересня презентував у тестовому форматі новий електронний сервіс – мобільний додаток «Пенсійний фонд». Відтепер громадяни мають можливість доступу до електронних сервісів Фонду у зручному форматі з мобільних пристроїв – смартфонів та планшетів.
Проект «Пенсійний фонд України у смартфоні» розроблено з метою реалізації розвитку системи надання електронних послуг «Е-пенсія» та забезпечує максимально зручну та оперативну взаємодію громадян з Пенсійним фондом України.
Версії мобільного додатку – на першому етапі доступно для користувачів смартфонів на базі платформи Android (для версії, починаючи з 4.4 (KitKat), найближчим часом – для IOS (починаючи з IOS 11).
Мобільний додаток «Пенсійний фонд» забезпечує: користування електронними послугами Фонду з мобільних пристроїв; доступ усіх працюючих (застрахованих осіб) до інформації, яка міститься в електронній обліковій картці соціального страхування, яка міститься у Реєстрі застрахованих осіб щодо анкетних даних, заробітної плати та інформації щодо надбаного страхового стажу; захист прав застрахованих осіб шляхом контролю за сплатою страхувальниками страхових внесків; доступ пенсіонерів до даних електронної пенсійної справи; оперативний доступ до Електронного реєстру листків непрацездатності; підвищення якості надання послуг.
Основні можливості:

  • Для застрахованих осіб – перегляд відомостей з Реєстру застрахованих осіб (анкетні дані, надана роботодавцем (страхувальником)інформація про заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж).
  • Для пенсіонерів – перегляд відомостей з електронної пенсійної справи.
  • Для всіх категорій: перегляд стану опрацювання звернень до Пенсійного фонду України, в тому числі прикріплених до звернень документів; верифікація документів, довідок, сформованих в особистому електронному кабінеті; одержання та перегляд повідомлень від Пенсійного фонду України.

Найближчим часом будуть реалізовані наступні можливості: подання документів для призначення / перерахунку пенсій в один дотик (Е-пенсія); зміна параметрів інформування; запис на прийом у відділи обслуговування; перегляд електронних листків непрацездатності по застрахованій особі; подання запитів на формування електронних листків непрацездатності застрахованою особою; погодження щодо реєстрації електронних листків непрацездатності по зверненню страхувальників.
Використання сервісу вимагає наявності у користувача: ключа кваліфікованого електронного підпису (який раніше називався ЕЦП): доступний повний набір можливостей; або попередньої реєстрації на вебпорталі Фонду через веббраузер за допомогою логіну та паролю: в цьому випадку особисті дані користувача не використовуються при формуванні довідок, виводиться лише затребувана інформація.
Тепер ви маєте доступ до електронних сервісів Фонду у зручному форматі з мобільних пристроїв. Хто ще не завантажив, хутчіш тисніть на посилання https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.gov.pfu
Новий додаток у тестовому режимі запущено на базі проєкту «Пенсійний фонд України у смартфоні».
Також ми чекаємо на фідбек. Якщо ви, користуючись додатком, помітили помилку, маєте зауваження, побажання чи ідеї, напишіть нам на [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку