ВАЖЛИВО!

ІНФОГРАФІКА

Дорожня карта для людей, переміщених в межах країни (доповнена по всій Україні)

ДОВІДНИК
демобілізованого учасника антитерористичної операції

 

ПАМ'ЯТКИ ДСНС

 

 

 
Новини
10.11.2021

Інформація про роботу відділу з гуманітарних питань, оборонної та мобілізаційної роботи.

Відділ з гуманітарних питань та оборонної і мобілізаційної роботи працює за напрямками:
1.Облік  багатодітних сімей, виписка посвідчень.
станом на 01.11.2021р на території Центрального району зареєстровано 837
За 10 місяців поточного року на первинний облік було взято 101 б/дітну родину.
Двічі на тиждень спеціалісти відділу обстежують умови проживання багатодітних сімей, які стають на облік, знімаються з обліку, або мають можливість подовжити термін посвідчень у зв’язку з навчанням дитини.

2.Підготовка та подання документів на присвоєння почесного звання «Мати героїня».      За поданням відділу вже 47 жінкам присвоєно почесне звання України "Мати-героїня", виплачено грошову компенсацію та вручено нагрудний знак. На розгляд  міської комісії "З питань подання кандидатур на присвоєння почесного звання "Мати-героїня" до Державної комісії при Президентові України" нами за цей період було підготовлено та надано ще 2 кандидатури багатодітних жінок.

3. Проведення освітньо-виховних та культурологічних заходів  для молоді шкільного віку та студентів.
В середньому за рік проводилось більше 14 освітніх, інформаційних та 18 культурологічних заходів: семінари, лекції, круглі столи, вікторини та конкурси за темами запобігання проявів агресії, булінгу, негативних явищ в молодіжному середовищі, гендерні питання,інформаційні  акції по поширенню знань по запобіганню на захворювань вірусних та інфекційних хвороб,   під час карантинних обмежень заплановані заходи проводяться в онлайнрежимі на інтернет платформі ZOOM. Для налагодження роботи в інтернеті необхідно мати фахівця з освітою програміста для створення та проведення відео конференцій та семінарів в онлайнрежимі.
Проводяться розважальні програми в мікрорайонах на відкритих дитячих та спортивних майданчиках, в закладах культури та освіти  до Дня захисту дітей, Дня сім’ї, Дня матері, Дня батька та  інших свят. Діти пільгових категорій отримують до початку навчального року  канцелярські набори, до Новорічних та Різдвяних свят – солодкі подарунки.

4. Проведення районних заходів до державних свят та визначних дат.
Згідно з календарним планом проводяться заходи, урочистості, концертні програми до виведення військ з Афганістану, Дня соборності, пам’яті Героїв Небесної сотні, Міжнародного жіночого дня, Дня примирення та Перемоги, дня Прапора, Дня незалежності, Дня міста, Дня захисника та захисниці України, Новорічних та Різдвяних свят тощо.

5. Оздоровлення дітей в дитячих таборах.
Щороку до адміністрації Центрального району надходить 600-650 заяв на оздоровлення дітей пільгових категорій. Путівки надаються до УДЦ «Артек» і МДЦ «Молода гвардія» щомісяця. До дитячих оздоровчих таборів  в Очакові і Рибаківці в літній період.
В 2021 році 469 дітей пільгових категорій отримали путівки на оздоровлення.

6. Робота по попередженню насильства в сім’ї.
При отриманні повідомлення про скоєння насилля в сім’ї спеціаліст відділу спільно з представниками поліції та соціальних служб виїжджає за адресою, вивчає ситуацію, складає протокол для подальшої роботи з потерпілим та корекційної роботи  з насильником.

7. Перевірка  стану військового обліку на підприємствах та учбових закладах району, участь в роботі призовної комісії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку